Selecteer een pagina

Rekenloopspel

Door:Petra Kroon

Petra is eigenaar van de rekenhoek, leerkracht van groep 3 en auteur van de nieuwe rekenmethode Semsom. Met een eigen rekenwerkwijze in groep 3 heeft ze in 2019 de Drentse onderwijsprijs gewonnen.

1 juli 2020

Speel met de klas een rekenloopspel. De kinderen gaan op zoek naar de rekenkaarten en maken de opdracht. Het antwoord vullen ze in op de invulkaart. Zijn alle opdrachten opgelost? Dan volgt er een zin of code. Op deze manier is eenvoudig te controleren of alle opdrachten goed uitgevoerd zijn.

Rekenloopspel zomer

Voor de groepen 2, 3 en 4 is er een gratis zomer-editie van het rekenloopspel beschikbaar.

Groep 2 probeert een kleurencode te kraken en groep 3 en 4 een zin. Het rekenloopspel is ook aan het begin van het schooljaar te spelen. Speel het rekenloopspel van groep 2 na de zomervakantie in groep 3 of het rekenloopspel van groep 3 aan het begin van groep 4. 

 Veel plezier ermee!

 

Extra aandachtspunten bij het rekenloopspel van groep 3
  • Van oefening 19 zijn twee versies gemaakt. Je kunt de versie printen waarop de opdracht op 1 papier wordt aangeboden of de versie waar de opdracht is opgesplitst in twee pagina’s zodat het doolhof op een groter formaat komt. 
  • Er is ook een Kahoot! versie van dit zomerse rekenloopspel.
In de winkel

Er zijn ook rekenloopspelen te koop. Kijk hieronder voor een overzicht. 

Misschien vind je dit ook interessant…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste blogs, nieuwe producten en andere ontwikkelingen op deze website.