Selecteer een pagina

Wat leuk dat je meer wilt weten over de rekenhoek!

Mijn naam is Petra Kroon. Vanaf 2005 sta ik voor de klas. De meeste onderwijsjaren heb ik in de onder- en middenbouw doorgebracht. Voornamelijk groep 3 en 4. Sinds enkele jaren geef ik les aan groep 3. Al snel merkte ik dat de methode van rekenen niet aansloot bij de belevingswereld van deze doelgroep. Mijn tweede jaar in groep 3 besloot ik het roer om te gooien. De rekenmethode blijft zo lang mogelijk in de kast. De leerdoelen van rekenen worden spelenderwijs aangeleerd. Daarbij beperk ik me niet tot het klaslokaal, maar ga ik ook naar buiten om de leerstof eigen te maken. De overgang van groep 2 naar 3 is een stuk kleiner.

Met deze rekenwerkwijze heeft de school waar ik werk de Drentse onderwijsprijs primair onderwijs 2017 – 2019 gewonnen. RTV Drenthe heeft een reportage gemaakt in de klas.

Het gezicht achter de Rekenhoek

De rekenhoek

De rekenhoek is een website om mijn ideeën over doelgericht en spelenderwijs rekenonderwijs te delen met belangstellenden. Aangezien mijn ervaring in de middenbouw ligt hoop ik veel leerkrachten te motiveren eens anders te kijken naar de methode. 

Daarnaast maak ik spellenpakketten om in te zetten tijdens de rekenles of in een rekencircuit. Deze spellen zijn te koop in de winkel en weggevers komen met regelmaat op de download pagina.

Op Facebook en Instagram geef ik aan wanneer er weer nieuw materiaal beschikbaar is. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt een aantal keer per jaar.  

Wat kan de rekenhoek voor je betekenen?

Wil je ook aan de slag met spelenderwijs rekenen in de klas? Veel tips komen al via mijn website naar voren. Maar heb je hulp nodig of specifieke vragen? Ik denk graag met je mee! Neem voor vragen contact met me op. In onderstaande afbeelding zie je enkele mogelijkheden en tarieven. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste blogs, nieuwe producten en andere ontwikkelingen op deze website.